Investeren in vastgoed anno 2019. Doen of niet doen?

investeren-in-vastgoed

‘Investeren in vastgoed blijft een goede optie’. Je hoort het overal om je heen, dus het zal wel waar zijn. Maar is de kijk op vastgoed van jouw grootvader nog steeds relevant? Wat weten jouw moeder, je vader of je beste vrienden eigenlijk van de immosector? Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn alvorens aan een grote investering te beginnen. Hoewel investeren in vastgoed ook in 2019 nog steeds zeer rendabel is, is het niet iets voor iedereen. Daarom zetten we hieronder alles op een rijtje.

Wat maakt investeren anno 2019 aantrekkelijk?

Investeren in vastgoed kan zeer lucratief blijken, mits het op de juiste manier wordt aangepakt. Zoals met alle vormen van beleggen is het namelijk belangrijk jezelf te informeren. Zomaar een huis of appartement kopen zonder na te denken over ligging en staat van het gebouw, is niet de beste strategie. Pak je het wel op de juiste manier aan, dan pakt jouw investering zeer waarschijnlijk een stuk beter uit dan andere, meer risicovolle, manieren van beleggen.

Wat zijn de 4 grote voordelen van verstandig investeren in vastgoed?

 1. Het levert meer op dan je spaarboekje.
  Met een gemiddelde rentevoet van 0,18% op een doorsnee spaarrekening, kunnen we stellen dat deze nog steeds op een laag pitje staat. Vastgoedwaarde daarentegen blijft stijgen. Volgens gegevens van Eurostat werd er sinds 2006 een stijging vastgesteld van 29%. Geen slechte cijfers voor de mensen die 10 jaar geleden een gelijkaardige investering deden.
 2. Het is een passieve beleggingsvorm
  Investeren in vastgoed is anders dan beleggen op de beurs. Dit laatste vraagt om continue aandacht. Vastgoed vraagt enkel research en aandacht bij de initiële aankoop, daarna is het een kwestie van opvolging. Investeer je in vastgoed om te verhuren, dan komen er natuurlijk wel wat zorgen bij, maar zorgen over uw investering hoeft u niet te maken. Met of zonder huurders, investeren in vastgoed blijft één van de meest passieve vormen van beleggen.
 3. Het heeft tal van fiscale voordelen
  Zonder te hard in te gaan op de fiscale wetgeving, kan er gesteld worden dat vastgoed enorm wat fiscale voordelen heeft. Bij het kopen van een eigen huis, zal je merken dat dit een invloed heeft op je belastingaangifte. Investeer je daarnaast verder in vastgoed, dan stoppen de voordelen niet. Let wel, dit wil niet zeggen dat investeren in vastgoed en inkomsten uit bijvoorbeeld verhuur belastingvrij zijn.
 4. De lage rentevoet op leningen blijft stabiel
  “Volgens krediet managers van de grootbanken blijft de rente op je toekomstige woonlening voorlopig stabiel. Goed nieuws dus als je dit jaar een woning koopt of (ver)bouwt. De trend van vorig jaar zet zich zo verder in 2019.” Meldt Livios. Dat wil zeggen dat ook in 2019 de omstandigheden nog steeds ideaal zijn voor een investering in jouw appartement, huis of vastgoedproject.

Wel of niet investeren in vastgoed?

Kopen of huren? Die keuze is snel gemaakt als je het vraagt aan experten. Op zich is er niets mis met beide opties, maar het grote voordeel is dat kopen zorgt dat je voor het uitgegeven geld iets in je eigen bezit hebt. Dit is vooral naar de toekomst toe geen slechte investering. Echt gaan investeren in vastgoed, dat is een ander verhaal. Je moet goed weten waaraan je begint en het mag niet onderschat worden. Volgende eigenschappen zijn de basiseigenschappen van een goede investeerder.

 1. Je bent berekend
  Investering in vastgoed is niet niets. Het gaat niet om kleine bedragen. Het is dan ook belangrijk om goed voorbereid te zijn en jezelf goed te (laten) informeren.
 2. Je bent geduldig
  Het is een lange termijn investeren. Het voordeel: je genereert passief inkomsten voor later. Het nadeel: Zie je graag direct snelle winsten, dan is investeren in vastgoed niet de beste keuze.
 3. Je weet goed wat je kan investeren
  Zoals hierboven aangehaald: Investeren in vastgoed doe je niet voor een klein bedrag. Het begint bij de initiële aankoop, maar dan wil je misschien hier en daar nog aanpassingen doorvoeren om het pand aantrekkelijker en conform met de wet te maken. Het is dus belangrijk dat je jezelf niet begraaft in leningen en een goede kijk hebt op je eigen financiële status.

Wij zijn de ideale partner

Begint het, na het lezen van al deze tips, te kriebelen om aan een investeringsavontuur te beginnen? Kijk dan zeker goed uit waarin je investeert. Nieuwbouw is steeds een goede optie, omdat deze aangepast is aan de nieuwste voorwaarden en trends en je komt niet voor verrassingen te staan.
Wij zijn een ideale partner, al zeggen we het zelf. Hieronder enkele zaken die ons onderscheiden van de rest. Al onze nieuwbouwprojecten zijn:

 1. Geschikt voor een breed publiek
 2. Een haalbare kaart
 3. Veilig en rendabel
 4. Beschikken over verschillende wooneenheden

Wil je meer informatie over deze vier punten? Lees dan zeker meer over onze projecten voor investeren in vastgoed.


Related posts