7 perfecte binnenplanten voor in je interieur

Wat zijn de beste binnenplanten? Lees het hier!

Planten in je interieur. Het kwam al aan bod in enkele van onze blogs, zoals in onze 5 tips voor een ecologische en moderne inrichting en in onze blog met interieurtips voor een gelukkiger leven. Het is dus geen nieuwe informatie. Planten in je interieur hebben een esthetische en ecologische meerwaarden. Daarnaast hebben ze, vaak onbewust, nog eens een positieve invloed op je gemoedstoestand. Weten dat planten in je interieur een positief effect hebben is één ding, maar wat zijn nu de perfecte binnenplanten voor jouw huis of appartement?

Waarom geen valse planten?

Je moet ze nooit water geven, ze worden niet bruin of geel en ze vragen geen onderhoud. Genoeg redenen om een valse plant in huis te halen, toch? Wel op zich is er niets mis met een valse plant, maar het mist vooral de voordelen en kwaliteiten van een echte plant. Zoals hierboven al vermeld heeft een echte plant invloed op je binnenklimaat. Een echte plant of bloem zal dus zorgen voor het reinigen van de lucht, het verspreiden van een frisse geur en een invloed uitoefenen op de gemoedstoestand van de bewoners. Daarnaast zijn sommige valse planten gemaakt van schadelijke stoffen en zie je vaak heel goed dat ze niet echt zijn. Dat laatste maakt ze natuurlijk minder mooi. Deze planten zijn perfect voor binnen Echte planten zijn dus beter dan de valse varianten. Het is gemakkelijk gezegd, maar je moet ze natuurlijk wel onderhouden. Dat is buiten natuurlijk een stuk gemakkelijker dan binnen in huis. Wanneer je planten binnen zet, lees dan zeker goed op het etiket welke behoeften de plant heeft. Hebben ze veel zon nodig? Hoe vaak moet je ze water geven? Hoeveel plaats hebben ze nodig? Dat lees je allemaal op het etiket wanneer je ze aanschaft. Welke planten je perfect binnen kan zetten lees je hieronder.

1. Sanseveria

Een plant die weinig licht nodig heeft, maar uitstekende zijn taak als luchtzuiveraar vervult. Deze plant kan perfect overleven in een droger en warm binnenklimaat, zo lang de plant zelf zijn portie water krijgt. Het is dus een plant die je het hele jaar door in huis kan houden. Zelfs op de plekken in huis waar je weinig zonlicht hebt. Let op deze plant is giftig voor huisdieren. Zorg er dus zeker voor dat je hond of kat deze niet opeet.

2. Viooltjes

Wil je naast kamerplanten ook graag wat kleur in huis? Dan zijn viooltjes zijn de ideale bloemen. Ze zijn uitermate voor de personen die geen helden zijn in het onderhouden van planten in huis. Ze groeien vlot, zelfs in warme en droge binnenlucht. Bovendien hebben ze genoeg water met een wekelijkse gietbeurt.

Orchideeën zijn mooie statige bloemen die weinig onderhoud nodig hebben.

3. Orchideeën

In tegenstelling tot de meeste sterke binnenplanten zet je deze best in een iets vochtigere omgeving, bijvoorbeeld de keuken. Waarom geen prachtige bloem in de badkamer? Deze bloem haalt namelijk vocht uit de lucht, waardoor deze bloem het perfect kan hebben dat je ze af en toe eens vergeet. Bovendien zijn het erg karaktervolle bloemen die door veel mensen geliefd zijn.

4. Bijna alle cactussen

Over cactussen zijn de meningen vaak verdeeld. Sommigen vinden ze mooi en perfect passen in het interieur. Anderen categoriseren cactussen zelfs niet onder de planten. Hoe dan ook zijn ze zeer gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben maar heel weinig nodig om te overleven zijn vaak erg stevig. Een interieur met uitsluitend cactussen is misschien een brug te ver. Wissels ze in de juiste verhouding af met andere planten en dan kunnen cactussen een mooie toevoeging zijn aan je interieur.

5. De kerstcactus

Waarom nemen we deze cactus er nog eens in het bijzonder uit? Wel deze binnenplant toont aan dat cactussen niet allemaal ruwe, stekelige planten zijn zonder kleur. Ook cactussen kunnen kleurrijke vruchten dragen. Ze kunnen iets koudere temperaturen verdragen, maar zijn voor de rest even zelfstandig als hun soortgenoten.

Vetplanten zijn ideale binnenplanten

6. De meeste vetplanten

Vetplanten zijn ook een geliefde plantensoort om in huis te houden. Ook dit zijn stugge planten die vooral op zichzelf rekenen om te overleven. Veel water hebben ze ook al niet nodig. Ze hebben zowat dezelfde eigenschappen als cactussen, maar hebben nog iets meer uiterlijke kenmerken van de andere plantsoorten. Hierdoor zijn ze de perfecte middenweg. Ze hebben weinig eisen wat betreft temperatuur en luchtvochtigheid, wat ze dus perfecte binnenplanten maakt.

7. de Areca Palm

Een plant die misschien van naam niet zo bekend in de oren klinkt, maar deze plant is een van de typische kantoorplanten. De plant is zeer populair vanwege zijn sterke luchtzuiverende kwaliteiten. NASA, de ruimteorganisatie, deed onderzoek naar de luchtzuiverende kwaliteiten van verschillende binnenplanten en verkoos deze Areca Palm als meest ideale kantoorplant.

Bekijk de richtlijnen goed!

Welke plant(en) je ook kiest voor in je interieur te zetten, houdt zeker goed rekening met de richtlijnen die met de plant worden meegegeven. Denk dan aan verzorging en onderhoud, maar zeker ook aan je huisdieren. Sommige kamerplanten zijn niet goed of zelfs giftig voor huisdieren wanneer ze deze opeten.

Related posts